Εργαστήριο κινητικού διαλογισμού

Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 10:00 / Παραλία Τυρού – Περιοχή Βάλτος

Ένα εργαστήριο που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και την αυθόρμητη κίνηση. Με ασκήσεις δανεισμένες από την τεχνική personal awareness ανοίγουμε την αντίληψή μας, ώστε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που χρειάζεται το σώμα μας. Ενδυνάμωση, χαλάρωση ή συγκέντρωση είναι μερικές από τις σωματικές διαθέσεις που θα βρεθούμε με μοναδικό οδηγό τον εαυτό μας. Καθοδηγεί η Νέλλη Πουλοπούλου.

Πρωινή γυμναστική

Σάββατο 27 Ιουλίου στις 10:00 / Παραλία Τυρού – Περιοχή Βάλτος

 
Πώς μπορώ να συνδυάσω την ομορφιά του φυσικού τοπίου με την εκγύμναση; Το μάθημα χωρίζεται σε δύο μέρη. 1. Χρησιμοποιούμε το τοπίο και τα στοιχεία που το αποτελούν για να επιδοθούμε σε ένα παιχνίδι που τα περιλαμβάνει. Το περπάτημα στην άμμο ή τα χαλίκια, τα άλματα από πέτρα σε πέτρα κλπ. θα αυξήσουν τους παλμούς και θα ζεστάνουν τους μυς μας με διασκεδαστικό τρόπο. 2. Μια μικρή γεύση εκγύμνασης όλου του σώματος με συνδυασμό ασκήσεων από yoga, pilates και σουηδική γυμναστική. Και για αποθεραπεία, μια ωραία βουτιά στη θάλασσα! Καθοδηγεί η Νέλλη Πουλοπούλου.
Αφρικάνικος χορός.jpeg

Η Νέλλη Πουλοπούλου είναι περφόρμερ, σκηνοθέτης και χορογράφος. Αποφοίτησε ως αριστούχος από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και από τότε μελετά εντατικά σωματικό θέατρο και ιδιαίτερα τις τεχνικές Grotowsky, Odin Teatret, σύγχρονο χορό και Butoh. Διδάσκει συστηματικά θέατρο και χορό τα τελευταία δέκα χρόνια αναπτύσσοντας δικές της τεχνικές και εργαλεία. Μελέτησε για πολλά χρόνια την αφροβραζιλιάνικη παράδοση και διδάχθηκε κρουστά από το Ravi Magnifique, τον Marivaldo Paim και τον Marquinho Da Dona Geralda και αφροβραζιλιάνικο χορό από τον Zomo Massai και το DIASPORA cultural center στο Salvador της Βραζιλίας.

 

Στις παραστάσεις της ενσωματώνει στοιχεία παράδοσης διαφορετικών πολιτισμών, και χρησιμοποιεί τεχνικές visual/sound installation και Site specific performance. Έχει εργαστεί σε θεατρικούς οργανισμούς (Φούρνος, Ροές, Αργώ, Badminton, Six dogs, Booze) και σε Φεστιβάλ, όπως Εθνικό θέατρο Πολωνίας GRECJI, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων Αισχύλεια Ελευσίνας. Έχει διδάξει σεμινάρια σωματικού θεάτρου και χορού σε πολιτιστικούς χώρους και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Είναι συνιδρύτρια του πολιτιστικού κέντρου Quilombo Centro Cultural και μέλος της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.